lunes, 19 de septiembre de 2011

Col·laboració en temps real amb pissarres compartides

Enviado por Adrià a través de Google Reader:

vía ButlleTIC de ButlleTIC el 8/09/11

twiddla
Twiddla és una aplicació que ofereix una solució senzilla i pràctica per a la col·laboració en línia en temps real: una pissarra on diverses persones poden dibuixar, afegir imatges o fórmules matemàtiques, xatejar, compartir fitxers i pàgines web i fins i tot crear un document de manera col·laborativa amb etherpad. El lloc web del servei ofereix un espai de prova o sandbox i també la possibilitat de crear sales obertes.
Twiddla s'accedeix directament des del navegador, sense necessitat de descarregar cap programa ni connector. Només cal connexió a Internet per disposar d'una sala que es pot compartir directament: per convidar altres persones a treballar-hi només cal que les fem arribar l'adreça de la sala.
screen_20080219_500x314_drop
Per accedir a les funcionalitats completes del servei es pot sol·licitar la subscripció professional, que és gratuïta per a ús educatiu. Per accedir a aquesta subscripció cal crear-se un compte des de l'opció "Start your 30 Day Free Trial" i enviar un missatge de correu info@twiddla.com des d'una adreça que tingui l'extensió educativa del Departament d'Ensenyament, en aquest cas @xtec.cat, tot explicant que us dediqueu professionalment a l'educació (més informació, secció "Teachers & students", a la part inferior de la pàgina).
Possibles aplicacions a l'aula? Dibuixar, construir una imatge (el logo de la revista del centre, per exemple) en grup, obrir una pàgina web (per exemple una entrada de la Viquipèdia) i destacar els punts forts o les errades, resoldre equacions matemàtiques, fer una pluja d'idees, completar una imatge de base (un mapa, un esquema, un mapa conceptual) en equip, crear un text (un relat, un poema, un resum) amb el bloc d'etherpad, etc.
Si voleu provar: Twiddle this page!
Serveis relacionats: View, Scribblar.
Compartir/Desar

Cosas que puedes hacer desde aquí:

No hay comentarios:

Feeds que he leido

Compartidos desde el Reader